Головна Новини Політика Скандали.Політика Найстаріший мер Одеської області продовжує приховувати від НАЗК сімейну віллу між Ніццою і Монако
commentss НОВИНИ Всі новини

Найстаріший мер Одеської області продовжує приховувати від НАЗК сімейну віллу між Ніццою і Монако

Про наявність закордонної вілли мера Чорноморська Валерія Хмельнюка відомо вже більше чотирьох років, але в декларації її досі не відображено

21 вересня 2020, 17:35 comments3587
Поділіться публікацією:

Мер міста Чорноморська Одеської області продовжує приховувати від НАЗК свою віллу між Ніццою і Монако. Дані про це майно так і не з'явилися в декларації Валерія Хмельнюка за 2019 рік, незважаючи на публічні дані з французьких реєстрів, які підтверджують факт володіння будинком.

Найстаріший мер Одеської області продовжує приховувати від НАЗК сімейну віллу між Ніццою і Монако

Мер Чорноморська Валерій Хмельнюк

Відзначимо, що вперше про закордонну віллу чорноморського градоначальника стало відомо ще у 2016 році. Факт проявився після того, як на заміський будинок, розташований між Ніццою і Монако, було накладено арешт на вимогу міжнародної голландської компанії "Maersk".

Виявилося, що сама вілла зареєстрована на французьку компанію "SCI ELENA" (375 AV DES CAROUBIERS 06230 VILLEFRANCHE SUR MER), що своєю чергою належить Ірині Хмельнюк (дружина мера) і Олексію Патуріду (колишній зять мера).

Найстаріший мер Одеської області продовжує приховувати від НАЗК сімейну віллу між Ніццою і Монако - фото 2
Найстаріший мер Одеської області продовжує приховувати від НАЗК сімейну віллу між Ніццою і Монако - фото 3
Найстаріший мер Одеської області продовжує приховувати від НАЗК сімейну віллу між Ніццою і Монако - фото 4

За даними французьких реєстрів, з того часу нічого не змінилося, і вілла як і раніше — власність родини мера Хмельнюка. Але, попри це, в деклараціях про доходи за 2019 рік, глава Чорноморська продовжує її приховувати.

Варто відзначити, що Хмельнюк потрапив до ТОП-10 корупціонерів за версією НАЗК у 2020 році, і щодо нього було розпочато відразу кілька розслідувань. Всі вони дивним чином сходять нанівець.

Водночас дочка мера Ірина Патуріду, за даними видання "Голос", нібито бере участь в сумнівних схемах по освоєнню бюджетних коштів на будівництві дитячих садків в Одеській області. Жоден з них з 2018 року (обіцяно було мінімум два) так досі й не побудований.

Нагадаємо, балотуючись у 2015 році на посаду мера, Хмельнюк обіцяв, що це буде його останній, шостий за рахунком, термін. І буквально сьогодні, 21 вересня, 75-річний чиновник оголосив, що в прийдешніх місцевих виборах брати участь не планує.

Одеські ЗМІ пишуть, що його наступником на посту може виступити Юрій Крук, який раніше працював у Хмельнюка заступником.

Відзначимо, що з втратою посади мера, Хмельнюк все одно залишатиметься суб'єктом, підслідним вищим антикорупційним органам України, зокрема, НАБУ і НАЗК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини