Мер Дніпра Філатов вирішив виступити проти центральної влади, — експерт

За словами Богдана Бондаренка, відключення енергопостачання в суді є спробою виступити проти державної влади, адже суди — одна із її гілок

Дії глави міської ради Дніпра Бориса Філатова свідчать про те, що він діє всупереч розпорядженням центральної влади. Як повідомляє "Апостроф", до такого висновку дійшов експерт із конституційного права Богдан Бондаренко, аналізуючи рішення мера вимкнути електроенергію і воду в одному з судів Дніпра, "які прийняли рішення, котре Філатову не сподобалося".

"Поки ми граємося, хто буде займатися визначенням, хто у нас олігархи, в чудовому місті Дніпро цілий мер дозволяє відключати каналізацію в одному із судів. І при цьому прямо пише в Facebook, що суди прийняли неправильне рішення щодо міської ради. І тому він відключає каналізацію в суд, і ставить біотуалет", — розповів Бондаренко в ефірі "4 каналу".

За словами експерта, місцеве самоврядування Дніпра, по суті, "виступає проти державної влади, бо суди — це частина держави, це одна з гілок влади".

"Насправді центр повинен відреагувати якось на процес, що відбувається. Я розумію, що питання олігархів — це дуже прикольно і важливо, як і інші проблеми. Але в той час, поки ми намагаємося зміцнити, умовно, центральну владу від впливу фінансово промислових груп, у нас є інші атаки на центральну владу з боку того ж місцевого самоврядування", — додав Богдан Бондаренко.

Нагадаємо, в Амур-Нижньодніпровському суді Дніпра було прийнято рішення про незаконність демонтажу рекламних бордів ряду компаній, які пов'язують з опозицією до мера Бориса Філатова. Після прийняття відповідного рішення, яке йшло в розріз з думкою міського голови, суду відключили енерго- і водопостачання. 31 липня співробітники одного з комунальних підприємств Дніпровської міськради встановили в будівлі суду біотуалет. На біотуалеті було зроблено напис, що відповідальною за відключення є суддя Оксана Богун.

Як пише "Апостроф", Борис Філатов в Facebook "фактично визнав, що саме за його вказівкою в суді був вимкнені електропостачання і вода". Все тому, що чиновник написав іронічне повідомлення про те, що судді нібито приймають неправильні рішення, а влада вирішила не кидати їх в біді без світла і води та привезла до суду біотуалети.