Головна Новини Політика Скандали Медведчук про "плівки Деркача": Суд встановить достовірність розмови Порошенка з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук про "плівки Деркача": Суд встановить достовірність розмови Порошенка з Байденом

За словами голови політсили "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, лише суд може визначити, наскільки достовірний скандальний запис телефонної розмови між Джо Байденом і Петром Порошенком у 2014 році

2 червня 2020, 15:20 comments1305
Поділіться публікацією:








Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук зазначив, що достовірність запису розмови екс-віце-президента США Джозефа Байдена і п'ятого президента України Петра Порошенка може бути встановлена судом. Про це нардеп розповів на телеканалі "112 Україна".

Медведчук про "плівки Деркача": Суд встановить достовірність розмови Порошенка з Байденом

За словами Медведчука, предмет опублікованогої розмови містить у собі кримінальні злочини, які мають бути розслідувані та передані до суду. При цьому сам політик сумнівається, що розшифровані плівки повідають суспільству щось нове.

"А хіба Байден, учасник цієї розмови, не говорив і не писав у своїх мемуарах, спогадах, як він тренував українську владу з питання надання кредиту або, точніше, гарантії на кредит в 1 млрд дол? Тоді він поставив умову: ви, як корупційна країна, знімаєте генпрокурора, а це був "страшний корупціонер" Шокін. Тому що він дозволив собі розслідувати кримінальну справу, по якій проходила структура, до якої мав відношення син самого Байдена. Це взагалі кричущий фактор обурення, необ'єктивність і обурення. Він же про це прямо говорив і неодноразово", — уклав в прямому ефірі Медведчук.

Лідер опозиційної партії також зазначив, що зуд може встановити достовірність цих плівок і це повинно бути зроблено, тому що мова йде про корупцію у вищих ешелонах влади України і США.

"І нам, може, наплювати, що відбувається в США і хто там кого буде залучати, але якщо сьогодні це все пройде безслідно, без реакції з боку правоохоронної системи, слідчих органів і судів, то тоді це означає, означає, що якщо це відбудеться як вода крізь пісок, то це значить, що така практика буде і далі. І додати ще сюди "ПриваБанк" — від Байдена були команди з приводу того, що робити у відношенні правління, ну і додати генпрокурора Шокіна", — резюмує глава народний депутат.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сам фігурант опублікованих так званих "плівок Деркача" Петро Порошенко назвав їх провокацією російської.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини