Головна Новини Політика Скандали.Політика Гончарук проти Шмигаля: екс-прем'єр розніс звіт про 100 днів роботи нового Кабміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончарук проти Шмигаля: екс-прем'єр розніс звіт про 100 днів роботи нового Кабміну

За останні 3 місяці Україна зробила 10 кроків назад, вважає екс-прем'єр Гончарук

15 червня 2020, 18:53 comments1943
Поділіться публікацією:

Колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розкритикував звіт нового уряду чинного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про 100 днів своєї роботи. Про це екс-прем'єр Гончарук написав на своїй сторінці в Facebook.

Гончарук проти Шмигаля: екс-прем'єр розніс звіт про 100 днів роботи нового Кабміну

За словами Гончарука, уряд у своєму звіті намагається презентувати перемоги, але насправді "за останні 3 місяці Україна зробила 10 кроків назад". Екс-прем'єр упевнений, що 100 днів економікою країни управляли без якої-небудь програми і стратегії, що неприпустимо, особливо в умовах світової пандемії.

"Поки у всьому світі влада спрямовувала всі сили на боротьбу з хворобою, захист і підтримку населення і бізнесу в умовах карантину, українське уряд показав свою бездіяльність", — написав Гончарук.

Також екс-прем'єр нагадав, що українська енергетика працює без міністра і втрачає мільярди, а також накопичила борги в 20 млрд грн — 6 млрд грн "Енергоатому" і 14 млрд грн інвесторам в "зелену" енергетику.

Серед іншого Гончарук зазначив згортання вільного ринку і перехід до "протекціонізму", що дуже небезпечно для економіки, провальну програму дешевих кредитів "5-7-9", яка могла б допомогти малому і середньому бізнесу вийти з кризи, зміни до бюджету, нереалізовані півмільйона робочих місць, втрачені темпи реформ.

"Цей список можна продовжувати нескінченно. <...> При цьому глава уряду всі провали намагається видати за досягнення", — заявив Гончарук.

Екс-прем'єр пропонує чинному уряду надати підприємцям доступ до дешевих фінансових ресурсів, навести порядок в Кабміні і припинити постійні перестановки, терміново переглянути поділ бюджету і повернути фінансування реформ, ефективніше боротися з пандемією і направити більше коштів на профілактику нових заражень і гідний рівень і якість тестування.

"Ну і врешті-решт припинити спонсорувати під прикриттям "протекціонізму" олігархів, які продовжують знищувати нашу економіку", — підкреслив колишній прем'єр.

Як повідомляв портал "Коментарі", поліцейські в Україні б'ють беззбройних активістів під судом, де розглядається обрання запобіжного заходу для активіста Сергія Стерненко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини