Головна Новини Політика Скандали Екс-нардепу вручили підозру через недобудоване сховище для ядерних відходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-нардепу вручили підозру через недобудоване сховище для ядерних відходів

Колишнього народного депутата, а також одного з посадових осіб "Енергоатому" підозрюють у неправомірній вигоді

29 вересня 2020, 11:38
Поділіться публікацією:

Детективи Національного антикорупційного бюро сьогодні, 28 вересня, повідомили про підозру народному депутату VIIІ скликання. Його, а також заступника директора підрозділу "Енергоатому" вважають причетними до корупційної схеми й отримання неправомірної вигоди. Про це йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.

Екс-нардепу вручили підозру через недобудоване сховище для ядерних відходів

НАБУ вручило підозру екс-нардепу. Фото: Прес-служба НАБУ

Найімовірніше йдеться про екс-нардепа Максима Микитася. Раніше забудовник став фігурантом розслідування журналістів програми "Схеми". Вони стверджували, що Микитась з топ-менеджером "Енергоатому" Ігорем Орловим відмивали гроші на будівництво сховища для ядерних відходів.

Відзначимо, що в повідомленні НАБУ імена фігурантів справи не вказані. Однак там описують ситуацію, що один в один нагадує ту, про яку йшлося в журналістському розслідуванні.

"Слідчі НАБУ з'ясували, що у 2017 році менеджер підрозділу "Енергоатому", зловживаючи своїм становищем, підписав договір з компанією екс-нардепа. Йшлося про суму 929 мільйонів гривень. Компанія повинна була побудувати сховище, куди б звозили відпрацьоване ядерне паливо з українських атомних електростанцій. Незабаром витрати на будівництво зросли ще — до 1,36 мільярда гривень ", — сказано в повідомленні НАБУ.

Однак, сховище досі не було введено в експлуатацію. Зате топ-менеджер отримав від фірми, яка належить тому ж забудовнику, три безкоштовні квартири в столичних новобудовах. Їхня загальна вартість близько 4 з половиною мільйонів гривень. За версією детективів, це і свідчить про неправомірну вигоду.

Незабаром суд повинен вибрати фігурантам справи запобіжний захід.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що на "Укрзалізниці" хабаря ховали в холодильнику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини