Головна Новини Політика Скандали ДБР закрило ще одну справу проти Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР закрило ще одну справу проти Порошенка

Кримінальне провадження щодо скасування реєстрації УПЦ КП закрито

30 липня 2020, 21:44 comments1652
Поділіться публікацією:
В рамках розслідувань Державного бюро розслідувань не перевірялися питання отримання Україною Томосу про автокефалію. Про це заявив в. о. директора ДБР Олександр Соколов, повідомляє прес-служба Бюро.

Кримінальне провадження стосувалося не Томосу, а скасування реєстрації УПЦ КП. За його словами, воно було зареєстровано ще при керівництві ДБР Романом Трубою і зараз закрито.

ДБР закрило ще одну справу проти Порошенка

"Зазначене провадження було відкрито за заявою вірних цієї громади і піднімало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів і проведення всіх необхідних розшукових дій це справа поки закрито. Слідчими не встановлені ознаки кримінального злочину , який підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань", — зазначив Соколов.

На його думку, скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату повинна розглядатися в рамках адміністративного або цивільного судочинства.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що народний депутат від фракції "Слуга народу", голова підкомітету з держбезпеки Ірина Верещук заявила, що в 2014 році тодішній гарант Петро Порошенко, який подзвонив в московський Кремль, щоб привітати Володимира Путіна з Днем Росії



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини