Головна Новини Політика Скандали ДБР закрило ще кілька справ проти Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР закрило ще кілька справ проти Порошенка

Йдеться про двох-трьох справах, де заявники звинувачували Порошенка в скоєнні злочину

9 вересня 2020, 11:48
Поділіться публікацією:

Заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков повідомив, що кілька справ проти Петра Порошенка закриті. Слова Бабікова цитують "Українські новини".

ДБР закрило ще кілька справ проти Порошенка

"На цей момент в розпорядженні ДБР є кілька справ, в яких заявники вказували п'ятого президента України особою, пов'язаною з вчиненням злочину. Так ось, два-три з них вже закриті. Хто виступав заявником? Це конфіденційна інформація", — сказав Бабіков.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, наскільки ймовірним є тюремне ув'язнення Порошенка.

Політолог Олег Гнатюк нагадує, що Порошенко проходить по ряду виробництв не тільки в Державному бюро розслідувань (ДБР), але і в справах, якими займаються Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

"Суть звинувачень досить різноманітна. У цілому всі, що інкримінується Порошенку, укладається в наступні статті кримінального кодексу: державна зрада, захоплення влади, зловживання владою та незаконне втручання в діяльність судових органів, — зазначає політолог. — Звичайно, те, що всі ці справи так довго тягнуться, наштовхує на думку, що їх коріння — не в боротьбі з корупцією, а в боротьбі за вплив і фінансові потоки ".

На думку Олега Гнатюка, ув'язнення Петра Порошенка дозволило б отримати кілька козирів як партії "Слуга народу", так і особисто президенту Володимиру Зеленському.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини