Головна Новини Політика Скандали.Політика Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок
commentss НОВИНИ Всі новини

Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок

Четверо жінок досі залишаються в полоні у бойовиків ОРДЛО

26 січня 2021, 15:48
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук і віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков останні два тижні займалися винятково тим, що вставляли "палиці в колеса" голові політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктору Медведчуку, якому влада ОРДЛО запропонували забрати з в'язниць чотирьох жінок, засуджених за шпигунство на користь України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер Сергій Розенбаум.

Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок

Чи відбудеться тепер передача полонянок, ніхто не знає. Фото із відкритих джерел

Він нагадав, що політолог Михайло Погребинський заявив, що представники України в ТКГ поводяться, як вороги своєї держави, блокуючи звільнення з ОРДЛО чотирьох українок.

"Але ж це дійсно так. Леонід Кравчук і Олексій Резніков останні два тижні займалися винятково тим, що вставляли палиці в колеса Віктору Медведчуку, якому влада ОРДЛО запропонувала забрати з в'язниць чотирьох жінок, засуджених за шпигунство на користь України. Тобто, за вказівкою зверху, заради меркантильних інтересів президента Кравчук і Резніков навмисне залишають людей у в'язниці. А Україна як держава демонструє таким чином, що їй плювати на своїх громадян", — зазначив Розенбаум.

На його думку, відповідальна влада, розуміючи, що представники ОРДЛО не хочуть вести з нею переговори, але готові передати утримуваних осіб, "зустріла б полонених, оточила турботою, показала, що "своїх" не кидає".

"Що робить наша влада? Поводиться, як ворог свого ж народу. Чотири жінки утримуються під вартою в Донецьку і Луганську хто більше року, а хто і більше трьох років. Всіх звинувачують в "державній зраді" або "шпигунстві" на користь України. Якщо не Медведчук — їм сидіти в тюрмах ще мінімум років 10. Вони могли вийти на свободу ще 20 січня, але влада не хоче пустити цих жінок в Україну, аби не Медведчук їх привіз. Дійшло до абсурду — СБУ заборонила випускати з України літак Медведчука", — підкреслив блогер.

Далі він розповів про кожну з українок, які могли б уже повернутися додому.

Наталія Стаценко сидить у в'язниці з липня 2019 року. У неї величезні проблеми зі здоров'ям, їй потрібна операція на хребті.

Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок - фото 2

Світлана Довгаль теж затримана і звинувачена в шпигунстві в липні 2019 року. У Світлани цукровий діабет, вона також потребує лікування.

Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок - фото 3

Катерина Котенко в грудні 2019 року одержала 12 років в'язниці за "держзраду" і "шпигунство" на користь СБУ.

Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок - фото 4

Доктор Наталія Савченко знаходиться за гратами найдовше — із серпня 2017 року. Її звинуватили в пособництві СБУ.

Як залишити своїх громадян вмирати у в'язниці ОРДЛО: експерт про проблеми зі звільненням полонянок - фото 5

"Панове можновладці, вдивіться в обличчя цих жінок. Ви дійсно хочете залишити їх помирати у в'язниці ОРДЛО? Заради чого?" — поставив риторичне запитання блогер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини