Зі Слуги народу вийшла ще одна народна депутатка

Нардепка Яцик, яка була обрана за мажоритарним округом, вийшла з фракції "Слуга народу"

Народна депутатка Юлія Яцик вийшла зі складу фракції "Слуга народу". Про це з залу засідань повідомив парламентар Олексій Гончаренко.

Вона була обрана за 79 округом (Запоріжжя), тож вихід із фракції не позбавить її депутатського мандату. З партії "Слуга народу" Яцик вийшла ще в 2022-му.

Яцик – заступниця голови ТСК з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міноборони, ЗСУ та інших утворених відповідно до законів військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями військових і правоохоронних формуваннях.

Також вона – голова підкомітету з питань кримінального процесуального законодавства та оперативно-розшукової діяльності правоохоронного комітету.

У своєму коментарі Олексію Гончаренку Юлія Яцик звернула увагу, що це вже третя її заява про вихід з фракції "Слуга народу", яку нарешті офіційно оголосили в залі парламенту. Нардеп зауважила, що ще з 2022 року вона ініціювала свій вихід з провладної фракції та чомусь керівництво ВР ігнорувало її бажання.

За словами Юлії Яцик, вона є нардепом з власною думкою, зокрема щодо розкрадання гуманітарної допомоги і це не подобалося керівництву Верховної Ради і Офісу президента.

"Я не є кнопкою. Це логічне рішення, яке чомусь вони (влада - ред.) задовольнили так пізно. Вперше заяву написала восени 2022 року. Друга заява була наприкінці минулого року. І це вже третя, нарешті оголосили", - зауважила нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Верховній Раді прийняли рішення щодо Безуглої.