Законопроєкт щодо мобілізації: про що домовилися на закритій нараді

Законопроєкт щодо мобілізації повертається ініціатору на доопрацювання

Як інформує портал "Коментарі", голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розкрив у себе в Телеграм подробиці закритої наради з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, де обговорювалися основні моменти горезвісного законопроекту №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Як зазначив нардеп, на нараді були особисто присутні Головнокомандувач ЗСУ Залужний, начальник Генштабу Шаптала, міністр оборони Умеров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

"Нагадую, що його (ред. - законопроєкту) обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією. Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації", – написав Давид Арахамія.

Він додав, за результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно ініціатор отримає ті пропозиції, які були напрацьовані на комітеті та у робочих групах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - законопроєкт щодо змін до порядку мобілізації в Україні, військового обліку та проходження військової служби, внесений урядом до парламенту наприкінці 2023 року, цього тижня буде, схоже, нарешті, винесено до зали засідань. Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки доопрацьовував його з 4 січня. І, зважаючи на все, початковий варіант зазнає значних змін. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами перипетії навколо цього резонансного законопроєкту.