"Відпустили": Вакарчук вийшов з фракції "Голос"

Нардеп Святослав Вакарчук пояснив, чому вийшов із парламентської фракції "Голос"

Народний депутат Святослав Вакарчук вийшов із парламентської фракції "Голос". Відповідне оголошення зробив спікер парламенту Дмитро Разумков під час засідання сьогодні.

Причину таких дій Вакарчук пояснив на своїй сторінці у Facebook.

"Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату", - повідомив поки що нардеп Вакарчук.

Він зазначив, що його місце в парламенті займе наступний за списком кандидат в депутати – Аліна Свідерська, юристка, спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу.

При цьому, Вакарчук залишиться членом партії "Голос". Обіцяє "зробити все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною".

Нагадаємо, Рада відмовилася позбавляти Вакарчука депутатських повноважень. Так, депутати Верховної Ради не підтримали прагнення лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука скласти повноваження парламентаря. Припинити повноваження нардепа погодилось тільки 175 народних обранців.