Відновлення звільнених територій: у Раді підтримали комплексну програму

Олена Шуляк зазначила, що на прийняття цього документу чекали регіони, які потребують негайного відновлення

12 травня, під час пленарного засідання Рада у другому читанні ухвалили законопроєкт №7282. Про документ та його особливості в ефірі телеканалу "Рада" розповіла народна депутатка України від фракції "Слуга народу" Олена Шуляк.

За словами депутатки, цим законом Рада ввела поняття Програми комплексного відновлення звільнених від російських окупантів територій

"Сьогодні ми у другому читанні ухвалили Законопроєкт №7282. Він надзвичайно важливий для нашої країни тому, що цим документом ми вводимо поняття Програми комплексного відновлення територій. Цей Законопроєкт очікують Київська область, Житомирська, Сумська і Чернігівська. Для того, щоб розглядати цей документ як основу. Як такий беззаперечний план: яким чином будуть відновлюватись області, де наші збройні сили прогнали окупантів і зараз можна вже працювати над тим, щоб комплексно з таким системним підходом, були вирішені питання відновлення саме цих областей", - наголосила Шуляк.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про донорську допомога на відновлення України. На донорській конференції у Варшаві зібрано 6,5 мільярда доларів для України. Про це сьогодні під час свого нічного звернення повідомив президент України Володимир Зеленський. А прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував у Варшаві міжнародним партнерам та донорам платформу United24, ініційовану Зеленським, яка стане частиною Фонду відновлення нашої країни (розраховується, що той поповнюватиметься з п'яти джерел). Експерти спеціально для видання "Коментарі" розповіли, як зробити максимальним ефект від подібних конференцій та ініціатив.