Верховна Рада ухвалила важливе рішення щодо військових, що воюють на території РФ

Верховна Рада схвалила виплати для військових, що воюють на території РФ

Парламент підтримав законопроект №11483, який забезпечує соціальні гарантії для військових, які беруть участь у бойових діях на території РФ. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Парламентар відзначив, що за документ, ініційований президентом Володимиром Зеленським, проголосував 321 народний депутат.

Цей закон надає військовослужбовцям, які діють на території Росії, зокрема в Курській області, такі ж виплати та пільги, як і на передовій.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич наголосив на важливості цього законопроекту. Рада повинна гарантувати учасникам операції в Курській області, та всіх інших наших дій на території держави-агресора, що вони отримуватимуть абсолютно всі виплати та преференції, передбачені для передової.

Зазначимо, Ярослав Железняк також повідомив, що Верховна Рада ухвалила загалом доопрацьований законопроект №8371 про заборону діяльності на території України релігійних організацій, у тому числі пов'язаних із РФ. У народі його називають законом про заборону московської церкви.

Як повідомив нардеп, підтримали законопроект 265 народних депутатів. Голосували проти нього 17 нардепів із групи "Платформа за життя та мир", виступили проти 7 нардепів із групи "Відновлення України", один депутат утримався. У партії "Слуга народу" голосували проти 4 нардепи та 3 утрималися. Проти заборони московської церкви проголосував також один позафракційний депутат.

Закон набирає чинності через 30 днів із дня опублікування. Але, додає Желєзняк, крім одного пункту – згідно з ним громади УПЦ МП будуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ.

У Раді голосування вже назвали історичним.