Головна Новини Політика рада Верховна Рада призначила двох міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада призначила двох міністрів

Парламент підтримав кандидатури Сергія Шкарлета і Романа Лещенка

17 грудня 2020, 16:24
Поділіться публікацією:

Сьогодні під час засідання Верховна рада України призначила двох міністрів Кабміну. Народні обранці підтримали кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки та Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики та продовольства України.

Верховна Рада призначила двох міністрів

ФОТО: З відкритих джерел

За призначення повноцінним міністром освіти та науки України проголосувало 226 народних депутатів, однак присягу Шкарлету довелося приймати під крики "Ганьба", які долинали з вуст членів партії "Голос".

Як було відомо раніше, профільний комітет Верховної ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на міністерську посаду.

За призначення Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики і продовольства України проголосували 242 народних депутати в залі парламенту. Його кандидату представив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Україна має потужний агросектор, тому я з перших місяців роботи нашого уряду говорив про відновлення повноцінного аграрного міністерства. Перший крок — це призначення міністра. Пропоную підтримати і призначити кандидатуру Романа Лещенко", — сказав перед голосуванням Шмигаль.
Однак під час засідання парламент України не підтримав призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, який раніше був виконавчим директором компанії "Нафтогаз". Тільки 186 нардепів проголосували "за" з мінімальної кількості у 226 голосів. Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що повторне голосування за кандидатуру Вітренка в Раді відбудеться в січні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Рада прийняла рішення штрафувати бізнес і організації: чому будуть застосовувати санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини