Головна Новини Політика рада Верховна Рада підтримала закон про "євробляхи": що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада підтримала закон про "євробляхи": що зміниться

Розмитнення ввезених з-за кордону автомобілів спрощують

18 лютого 2021, 15:42 comments1530
Поділіться публікацією:

Народні депутати України проголосували у першому читанні за проект закону, що спрощує розмитнення так званих "євроблях". Відповідний документ підтримали 259 представників різних політичних сил, повідомляє видання "Європейська правда".

Верховна Рада підтримала закон про "євробляхи": що зміниться

ВРУ підтримала закон про "євробляхи" Фото із відкритих джерел

Що зміниться для володарів придбаних за кордоном автомобілем?

• Ті, хто ввіз машину до України до 31 грудня 2020 року, порушивши митні правила, отримають 180 днів (коли Закон вступить у дію), аби врегулювати суперечні питання. Їм усе ж доведеться заплатити за "розмитнення". Акцизний податок та ПДВ, нарахований на суму акцизу,  — два складові такої виплати. Розмір акцизу коливатиметься від 0 до 150 євро.

• Подібне спрощення не стосуватимуться транспорту, вироблених / ввезених із території держави-агресії (у нашому випадку — Росії). Також "євробляхопільг" не отримають машини, які порушують екологічні норми "ЄВРО-2".

• "Розмитнення" авто, завезеного в Україну до 31 грудня 2020 року, відтепер здійснюватиметься за новою формулою. Відтепер сума мита більше не залежатиме від вартості транспорту. Тип двигуна, його об’єм, а також вік автівки — нові складові розрахунку для митного оформлення ТЗ.

Загальна вартість розмитнення "євробляхи" для українців після прийняття закону не має перевищити 1000 євро. Як повідомляють у Верховній Раді, таким чином власникам придбаних за кордоном авто вдасться зекономити, адже вартість зменшиться майже на дві третини від попередніх розмірів.

18 лютого, в день розгляду відповідного закону нардепами, під стінами ВРУ зібралися активісти, учасники руху "Автоєвросила". Мітингарі вимагали прийняття іншого закону — під номером 3704, що також передбачає спрощення розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Після того, як депутати проголосували за інший документ, акція протесту майже одразу почала "згортатися".

З усім тим, такими законодавчими діями політиків "євробляхери" не задоволені. За словами очільника "Автоєвросили" Олега Ярошевича, прийнятий у першому читанні законопроект — лише "напівміра", тож мітинги продовжаться. Утім, як пояснив чоловік, це буде відбуватися вже не під Верховною Радою, а в інших місцях, де є змога зібрати більше автівок.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що найближчим часом підвищиться ціна на самі автівки-"євробляхи". Вони коштуватимуть на 3-4% більше, аніж зараз. Конкретну вартість можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на сайті знайдеться інформація про те, наскільки євроавтівки популярні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Прохожий

18 лютого 2021, 19:34

Как вы задолбали цацкаться с этими дебилами.


Новини