Головна Новини Політика рада В Україні планують посилити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують посилити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин

Зокрема, законопроектом пропонується введення штрафу від 500 до 800 тисяч грн і позбавлення волі на термін до трьох років

4 листопада 2020, 12:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону №3576 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин". Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

В Україні планують посилити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин

Фото: Добыча полезных ископаемых. Capital.ua

Статтю 240 КК хочуть доповнити посиленням кримінальної відповідальності за незаконний видобуток корисних копалин для фізичних і юридичних осіб. Зокрема, законопроектом пропонується ввести штраф від 500 до 800 тисяч грн, позбавити волі на термін до трьох років, або позбавити волі на той самий строк, з конфіскацією незаконного видобутку.

За своїм призначенням корисні копалини поділяються на:

— мінеральні утворення загальнодержавного значення;

— місцевого значення.

Нагадаємо, за кількістю покладів деяких кольорових металів Україна посідає перше місце у світі. Зокрема, в країні є потужні запаси марганцю, нікелю, кобальту і літію. Раніше "Коментарі" повідомляли, що Рада планує переглянути законопроект, який передбачає штрафи за пластикові пакети.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини