Головна Новини Політика рада В Україні можуть ввести новий вид військової служби - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть ввести новий вид військової служби - деталі

Влада планує переглянути законопроект та прийняти деякі зміни щодо виконання військового обов'язку і ведення військового обліку

17 лютого 2021, 13:05 comments1023
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту прийняти деякі зміни до законодавства. Про це проінформувало видання Dozor.

 В Україні можуть ввести новий вид військової служби - деталі

Військова служба в Україні: влада може внести деякі зміни. Фото: yaizakon.com.ua

Повідомляється, що ВР планує переглянути та вдосконалити окремі питання виконання військового обов'язку і ведення військового обліку.

Дане питання було підняте ще в травні минулого року. Тоді Президент України Володимир Зеленський подав законопроект, в якому пропонувалося ввести військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Резервісти — це військовозобов'язані громадяни, які проходять службу у військовому резерві збройних сил, або інших утворених відповідно до закону військових формувань. Вони ведуть цивільний спосіб життя і в мирний час роблять кар'єру поза межами збройних сил. Проте під час особливого стану чи надзвичайної ситуації вони виконуватимуть свої військові обов'язки.

Відповідно цим людям будуть надані державні гарантії — трудові, освітні та соціально-правові.

Окрім того, в Україні хочуть створити замість військових комісаріатів територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Також в законопроекті пропонується посилити штрафи за порушення військового обов'язку призовниками та військовозобов'язаними.

Нагадуємо, що дослідницьке агентство Info Sapiens провело опитування серед жителів України на тему довіри політикам. Таким чином вдалося з'ясувати, кому з представників влади українці довіряють найбільше, а кому не довіряють зовсім. Результати дослідження можна переглянути в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв раніше, що з 22 лютого 2021 року на всій території України буде встановлено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Що це означає, читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини