Головна Новини Політика рада У Верховній Раді заблокували законопроект про легалізацію грального бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді заблокували законопроект про легалізацію грального бізнесу

Наразі зареєстровано дві постанови про скасування прийняття закону

14 липня 2020, 16:27 comments1130
Поділіться публікацією:

На позачерговому засіданні Верховної Ради України, яке проходить у вівторок, 14 липня, зареєстрували дві постанови про скасування прийняття закону "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор". Ця заява з'явилася на сайті українського парламенту.

У Верховній Раді заблокували законопроект про легалізацію грального бізнесу

Автори першого законопроекту , позафракційний народний депутат Вадим Новинський, Вікторія Гриб, Сергій Магера і група інших безпартійних депутатів. Другий проект постанови 2285-д-П1 зареєструвала група народних депутатів від "Батьківщини" та безпартійних на чолі з Юлією Тимошенко. Тексти поки не опубліковані.

Нагадаємо, поки Верховна Рада України не розгляне ці документи, спікер не може підписати законопроект і передати його на підпис президенту.

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, як гральний бізнес буде функціонувати в Україні. Приміром, доандидат економічних наук, магістр міжнародного права Олександр Шубін вважає, що зовні закон виглядає досить цивілізовано.

"Начебто, є необхідні обмежувачі, щоб у гральні заклади не потрапляли лудомани (люди із залежністю від гри), неповнолітні громадяни з важким матеріальним становищем (одержувачі субсидій), неплатники аліментів і так далі... Також прописано, що держава буде займатися визначенням гральних зон, розписані їх параметри, – зазначає експерт. – Але подібні ініціативи в українських реаліях будуть упиратися в практичну реалізацію. Адже У нас суворість закону компенсується невизначеністю їх виконання", — зауважив експерт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини