У Слузі народу розповіли, що може вбити монобільшість, але до такого сценарію готові

Фракція Слуга народу готова надати 150 голосів за закон про заборону УПЦ Московського патріархату

Провладна фракція "Слуга народу" готова надати у другому читанні до 150 голосів за законопроект №8371 про заборону діяльності Російської православної церкви в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю РБК-Україна зробив голова комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

"У нас є 130 підписів від наших депутатів. Є депутати, які не поставили підписи, але голосуватимуть точно. Тому ми порахували, що зі Слуги народу проголосує 150 осіб точно. Це багато, і цього достатньо, щоб законопроєкт пройшов в залі, разом з голосами інших фракцій і груп. Хоч би як важко було, але 240 голосів точно є", — сказав нардеп.

За його словами, у фракції є група противників законопроекту, які мають різні мотиви, у тому числі корупційні.

"Компетентні органи це знають, тому я порадив би тим, хто намагається і корупційні мотиви включити, бути обережними, тому що дограються до великих неприємностей", - висловився політик.

Микита Потураєв додав, що фракція Слуги народу присягала не Московському патріархату, а народу України, який не асоціює себе з російською церквою. Тому коли парламент відмовляється розглядати законопроект, це означає, що він "драматично перестав відбивати суспільні настрої".

Законопроект про релігійні організації буде розглянуто на першому ж пленарному засіданні у серпні.

"Якщо цей закон призведе до загибелі монобільшості, отже, така й ціна була цій монобільшості", - вважає Микита Потураєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" - якщо після Зеленського прийде латентний диякон РПЦ : у ВР хочуть поставити запобіжники.