У Раді відповіли, чи можуть виникнути затримки з виплатами пенсій, якщо допомога від США буде меншою

Роксолана Підласа запевняє, що проблем із пенсіями не буде, навіть якщо допомога від США буде меншою

Можлива заборона на фінансування пенсій за рахунок фінансової допомоги США, яка поки що так і не затверджена, не зупинить їхню виплату в Україні. Як передає портал "Коментарі", у цьому в коментарі LIGA.net запевнила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа.

Нардеп заявила, що пенсії – це захищена стаття витрат, тож гроші на них знайдуть у будь-якому випадку.

"Пенсії платяться коштом ЄСВ. Державний бюджет покриває дефіцит Пенсійного фонду і платить пенсії окремим категоріям пенсіонерів, які раніше працювали на державу. Видатки для Пенсійного фонду – це захищена стаття видатків державного бюджету, вони проплачуються практично одразу після військових видатків, тому проблем з пенсійним забезпеченням не буде, навіть якщо пряма бюджетна допомога від США буде меншою, ніж очікувалось", - прокоментувала парламентарій.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що Сенат прописав у законопроекті про додаткові асигнування заборону на відшкодування пенсій за рахунок прямої бюджетної підтримки США.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сенат США (верхня палата парламенту) представив двопартійний законопроект щодо виділення щодо додаткового фінансування (118,28 млрд дол), який об'єднує захист кордонів, а також допомогу Україні (60 млрд) та Ізраїлю (14,1 млрд). Голосування у Сенаті намічено на 7 лютого. Президент Джо Байден закликав Палату представників (нижня палата) якнайшвидше ухвалити цей законопроект. Проте речник Палати представників, республіканець-трампіст Майк Джонсон вже обіцяє "поховати" цю ініціативу. Які перспективи ухвалення такого важливого для України законопроекту? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.