У Раді не виключають введення локдауну в Україні

Дмитро Разумков запевняє, що на рішення про посилення карантину буде впливати багато факторів

Про те, що Верховна рада України не виключає введення локдауна на території країни, заявив глава парламенту Дмитро Разумков. В ході брифінгу він також підкреслив, що Рада готується до можливого посилення карантинних обмежень.

"Я думаю, що в першу чергу ми повинні почути про локдаун від Кабміну, тому що якщо будуть вводити, то вони це будуть робити... Я сподіваюся, що будуть прийняті співмірні рішення, але сьогодні поки рано говорити. Варіант локдауна не можна скасовувати, така ймовірність залишається", - прокоментував Дмитро Разумков.

Спікер Верховної ради також зазначив, що на введення локдауна впливатиме безліч чинників, наприклад, кількість тестувань, кількість інфікованих COVID-19, ефективність карантину вихідного дня та інші.

"Якщо я зараз скажу, що ми не будемо вводити локдаун - це буде безвідповідально. До цього треба бути готовими, і насправді парламент до цього також готується", - підкреслив Разумков.

Нагадаємо, що сьогодні в Офісі президента вирішуватимуть, вводити локдаун чи ні. В ОП запевнили, що про результати буде повідомлено населенню якомога швидше.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, названі нові дати введення локдауна в Україні.