У фракції Зеленського розповіли, до чого призводять розмови про відмову України від територій

Давид Арахамія заявив, що розмови про відмову України від територій заохочують агресію Росії

Навіть гіпотетичні міркування про відмову України від територій в обмін на членство в НАТО стають справжнім сигналом для Росії про те, що агресія працює і її потрібно продовжувати. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в телеграм зробив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

"Розмови про відмову від наших територій в обмін на щось заохочують агресію. У принципі, ми це вже бачимо з перших реакцій із Москви", – заявив глава "Слуги народу".

За його словами, Росія зробила ставку на загарбницькі війни, коли ніхто не зважає на міжнародне право. І ось тепер, коли звучать неприємні заяви з боку Заходу, російська влада бачить, що їхній метод працює. Ось тільки чи розуміють на Заході, запитує Давид Арахамія, що подібні сентенції, це прямий шлях до поразки демократичних цінностей і перемоги тоталітаризму.

"Відмова від територій не означає закінчення війни. Він гарантує нові конфлікти у різних точках земної кулі", – наголосив лідер "Слуги народу" у парламенті.

Нагадаємо, активну реакцію України викликала публічна заява глави канцелярії генерального секретаря НАТО Стіана Єнсена про те, що Київ офіційно може зіграти в зручний для себе обмін, коли відмовиться від частини своїх територій, які вдалося окупувати Росії, але натомість отримає членство в НАТО для тієї території , яку контролює українська влада.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи Захід уже почав примушувати Україну до переговорів із Росією: відповідь секретаря РНБО Олексія Данілова.