Стало відомо, хто в парламенті найбільше підтримує наміри влади: це не "Слуга народу"

Також аналітики «Опори» назвали найлютіших прогульників засідань Верховної Ради

Аналітики громадської мережі "Опора" провели аналіз роботи Верховної Ради у вересні. Так, відразу після літніх канікул найбільше голосували "за" народні обранці групи "Довіра". На другій позиції розмістилися нардепи групи "Довіра". У той же час нардепи "ОПЗЖ" найменше натискали кнопку "за" під час вересневих голосувань. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на дані дослідження "Опори".

Що стосується тих народних обранців, які найбільше голосували "проти", то трійка виглядає вельми прогнозовано. Це "ОПЗЖ", "Європейська Солідарність" і "Голос". Цікаво, що в цьому переліку немає фракції "Батьківщина", яка вважається опозиційною.

Також аналітики "Опори" назвали найлютіших прогульників засідань Верховної Ради. Лідерами умовного антирейтингу є позафракційні нардепи. Таких 41,7%. На другому місці нардепи "ОПЗЖ" - 33,8%. Якщо ж говорити по прізвищах про нардепів-прогульників, то 100% голосувань у вересні пропустили 6 парламентаріїв. Це Вадим Столар, Віктор Медведчук, Тарас Козак, Григорій Суркіс. Всі вони представляють "ОПЗЖ". Також був відсутній під час 100% голосувань нардеп Володимир Ар'єв з "Європейської Солідарності", а також позафракційний Олесь Довгий.

Читайте також на порталі "Коментарі" - нардепи-прогульники поповнять державну скарбницю на 3 мільйони гривень. Названа трійка прогульників.

Також раніше видання "Коментарі" писало про те, що відразу 8 депутатів пропустили 90 і більше відсотків голосувань. У КВУ назвали головних депутатів-прогульників у Верховній Раді.