Головна Новини Політика рада "Врятувати від вирубки": кожне дерево в українських лісах поставлять на облік
commentss НОВИНИ Всі новини

"Врятувати від вирубки": кожне дерево в українських лісах поставлять на облік

Верховна Рада постановила провести повну інвентаризацію українських лісів

2 червня 2020, 17:14 comments2675
Поділіться публікацією:

Сьогодні народні депутати внесли зміни до лісового кодексу, відповідно до якого по всій Україні пройде повна інвентаризація лісів і лісничих угідь. Про це повідомляє агентство УНІАН.

"Врятувати від вирубки": кожне дерево в українських лісах поставлять на облік

За прийняття відповідного законопроекту №2379 проголосували 322 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

У пояснювальній записці до документа сказано, що обсяг бюджетних коштів, необхідний для проведення національної інвентаризації лісів, становить близько 9 млн грн щорічно. Розрахунковий рівень необхідних витрат змінюється від 7,7 млн грн до 12,6 млн грн в окремі роки, що обумовлено необхідністю придбання програмного забезпечення, приладів, обладнання та автомобільної техніки.

Як зазначила заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ірина Ставчук, в останній раз інвентаризація українського лісу проводилася в 2011 році, тому зараз немає повної інформації про стан лісового фонду країни.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Держлісагентство запустив пілотний проект електронного реєстру вирубки лісу в онлайн-часу.

Так, українці зможуть перевіряти легальність лісозаготівельних робіт, свідками яких вони стали. У разі виявлення нелегальних робіт їм радять звертатися в поліцію або Держлісагентство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини