Головна Новини Політика рада "Слуги народу" запроваджують повний державний контроль ринку фінансових послуг
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуги народу" запроваджують повний державний контроль ринку фінансових послуг

На думку авторів нового законопроекту, відсутність державного регулювання на цьому ринку спричиняє вповільнення економічного розвитку України

15 лютого 2021, 16:26
Поділіться публікацією:

Народні депутати від "Слуги народу" зареєстрували новий законопроект, який має на меті встановити державний контроль за функціонуванням фінансових послуг та роботою фінансових компаній, повідомляє у своєму Telegram-каналі голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Слуги народу" запроваджують повний державний контроль ринку фінансових послуг

Рада ухвалить закон про фінансові організації. Фото: відкриті джерела

За словами народного депутата, система державного регулювання діяльності небанківських фінансових установ є занадто незбалансованою.

"Правова база обмежується рамковим законодавством стосовно захисту прав споживачів, інвесторів, кредиторів, що разом з відсутністю спеціального законодавства за окремими небанківськими фінансовими установами стримує інтенсивність розвитку ринків небанківських фінансових послуг, знижує їх інвестиційну привабливість та викривляє їх роль у розвитку економіки України в цілому", — пише Данило Гетьманцев.

Голова фінансового комітету стверджує, що першим кроком у цій сфері став прийнятий нещодавно Закон "Про спліт", який став реформою у державному регулюванні ринків фінансових послуг. Наступний крок — це новий законопроект "Про фінансові послуги та фінансові компанії".

"Він буде фундаментальною основою для всього ринку фінансових послуг, встановлюватиме ключові принципи та засади діяльності на цьому ринку, захисту споживачів при наданні таких послуг, а також державного регулювання і нагляду за діяльністю на ринку фінансових послуг", — зазначає Гетьманцев.

Наразі законопроект переданий на розгляд керівництву ВР, текст на офіційному сайті парламенту поки відсутній.

У січні Верховна Рада ухвалила законопроект, який покликаний унеможливити свавілля колекторів. "Коментарі" розповідали про те, що він захищає боржників при врегулюванні простроченої заборгованості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини