Реєстровані одностатеві партнерства: До Парламенту надійшов законопроєкт

Цей інститут має допомогти парам визначити взаємні права та обов'язки

Народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун до Верховної Ради подала новий законопроєкт щодо реєстрованих партнерств. Ними зможуть скористатися зокрема ЛГБТ-пари, пишуть "Коментарі". Депутатка у Facebook розповіла, що над законопроєктом вона 9 місяців працювала спільно з громадськими організаціями "ЛГБТ військові за рівні права" та "Точка опори ЮА — NGO Fulcrum UA".

"Реєстровані партнерства - це такий собі інститут для людей, хто не може або не хоче укладати шлюб. Ним можуть користуватися як військові так і цивільні, без різниці: одностатеві та різностатеві пари, - пояснює Совсун. - ССО, тероборона, Правий сектор, Нацгвардія, зенітно-ракетні війська, аеророзвідка, парамедики. У різних підрозділах, видах та родах військ Україну захищають ЛГБТ українці та українки. Щодня ризикують своїм життя та здоров’ям на рівні з іншими".

Цей інститут має допомогти парам визначити взаємні права та обов'язки, питання володіння спільним майном, отримання спадку, різних видів соцзахисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

"Держава має надати юридичний захист тим, хто захищає її безпеку. І це ще одне, що робить нас із pociянами просто біологічно різними видами. В Україні людська гідність і свобода — це справжні цінності", - наголошує Совсун, кажучи, що йдеться про права, які завжди були доступними різностатевим парам в Україні.

Вона додала, що зареєструвати законопроєкт спонукало спілкування з ЛГБТ-військовими, під час якого вона побачила їхні проблеми.

"Ми мусимо виправити значну несправедливість, коли в якоїсь кількості громадян і громадянок менше прав і свобод, ніж в усіх інших", — каже Совсун.

"Коментарі" також писали про те, що нардепи пропонують посилити покарання за злочини проти ЛГБТ-людей.

Як повідомляв портал "Коментарі", Інна Совсун розповіла, як гендерна рівність впливає на рівень добробуту суспільства та коли можна говорити про дискримінацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - спотворене уявлення про Україну: українська ЛГБТ активістка стала Жінкою року за версією Time.