Разумков розповів, чому не підтримав санкції проти каналів Медведчука

Спікер утримався і пояснив чому

Вчора Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, якому належать канали "NewsOne", "112" і "Zik". З усіх членів РНБО утримався тільки спікер Парламенту Дмитро Разумков, який пояснив свій вчинок виданню "Бабель".

За його словами, він утримався через те, що санкції хороші тоді, коли немає можливості когось покарати відповідно до українського законодавства.

Разумков сказав, що в цьому випадку "все на місці". Він також зазначив, що санкції проти телеканалів - це погано, незалежно від того, кому вони належать і яку політику ведуть.

Президент наклав на Тараса Козака санкції ввечері 2 лютого. Вони накладаються терміном на 5 років і блокують багато активів і можливість ряду операцій на території України.

Під санкції потрапили також юридичні особи, на яких зареєстровані вищезгадані телеканали. Попри те, що з номінальним власником є Козак, даний пул телеканалів пов'язують з главою політради ОПЗЖ і кумом президента Росії Путіна Віктором Медведчуком.

Рішення про накладення санкцій підтримали 17 членів з 19 Ради Національної безпеки та оборони. Серед тих, хто не підтримав рішення був тільки Разумков, ще один член РНБО перебував у відрядженні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні також наклали санкції на приватні літаки Медведчука і Козака, на яких вони літають в Росію.

Також читайте про те, що в Україні можуть істотно розширити конституційні повноваження президента, рішення прийматимуть в листопаді 2021 року.