Рада продовжила закон про коронавірус через загострення ситуації з COVID-19

Дія, так званого, "закону про коронавирус" повинна була закінчитися 1 липня, але у зв'язку із загостренням епідеміологічної ситуації, Верховна Рада продовжила його до кінця року

Верховна Рада України на засіданні 19 червня проголосувала за продовження так званого "закону про коронавірус" до 31 грудня 2020 року. Закон був прийнятий одразу у першому і в другому читанні. Обидва рази за нього проголосувало більше 300 депутатів.

Дія закону мала закінчитися 1 липня, і голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький аргументував необхідність його продовження, так як ситуація з коронавірусом останнім часом навпаки, загострилася. Щоб встигнути продовжити строк дії положень закону, потрібно прийняти відповідний законопроект на цьому засіданні.

Народні депутати розглянули і схвалили за основу і в цілому проект Закону про внесення змін до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавиірусної хвороби (COVID-19)" (щодо продовження терміну дії у зв'язку з загрозою зростання захворюваності населення коронавірусної хвороби (COVID-19) №3636.

Закон №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на попередження виникнення та поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)" був прийнятий парламентаріями 17 березня.

Серед іншого, документом передбачається, що порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі гривень), на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів (34-170 тисяч гривень).

Як раніше повідомляли "Коментарі", хвиля коронавіруса накриває Україну з новою силою. Третій день поспіль в країні фіксують рекорд по кількості нових випадків інфікування. На цей раз Україна наблизилася до тисячі. За даними МОЗ, за минулу добу позитивні тести на COVID-19 з лабораторії отримав 921 українець.