Головна Новини Політика рада Рада призначила нового міністра у справах ветеранів
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада призначила нового міністра у справах ветеранів

Главою Мінветеранів стала Юлія Лапутіна

18 грудня 2020, 12:20
Поділіться публікацією:

Депутати Верховної Ради України провели ще одне кадрове призначення в уряд. Так, новим міністром у справах ветеранів стала Юлія Лапутіна. За її кандидатуру віддали свої голоси 248 народних депутатів.

Рада призначила нового міністра у справах ветеранів

Генерал-майор Юлія Лапутіна

Відзначається, що у профільного парламентського комітету із захисту прав ветеранів був свій кандидат — Олександр Порхун. Там же відзначили, що звільнення попереднього міністра Сергія Бесараба було пов'язано з його станом здоров'я.

Юлія Лапутіна обіймала посаду заступника начальника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки у 2010-2012 роках. У квітні 2014 року в складі першої об'єднаної групи СБУ вона висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечувало спецпідрозділ "Альфа". Після цього вона командувала оперативною групою СБУ в зоні АТО. Її підрозділ виконувало завдання  по затриманню учасників підконтрольних РФ незаконних збройних формувань.

З 2014 року Лапутіна працювала на посаді заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Лапутіна складається в Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України. Має звання генерал-майора, яке їй присвоїв Володимир Зеленський. Відзначається, що це друга жінка-генерал в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила двох нових міністрів (освіти — Сергій Шкарлет, а також аграрної політики та продовольства — Роман Лещенко). І "прокотила" призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єром — міністром енергетики України. При цьому призначення Шкарлета викликало масу питань, а Вітренко "слуги" хочуть спробувати призначити ще раз. Українські експерти оцінили вироблені призначення і перспективи Шкарлета, Лещенко і Вітренко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

боб

18 грудня 2020, 13:16

Рада назначила Ла - Путину ? а что такое Ла ?!!!


Новини