Головна Новини Політика рада Рада прийняла рішення штрафувати бізнес і організації: чому будуть застосовувати санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада прийняла рішення штрафувати бізнес і організації: чому будуть застосовувати санкції

Парламент прийняв рішення штрафувати суб'єктів господарювання на суму 3400-5100 грн за пропуск осіб у громадські будівлі / транспорт під час карантину без одягнених засобів захисту

17 грудня 2020, 12:19
Поділіться публікацією:

Під час чергового засідання парламент України прийняв закон про накладення штрафних санкцій для суб'єктів господарювання, які допускають відсутність індивідуальних засобів захисту, медичних масок або респіраторів, на громадянах. Законопроект підтримав 241 народний обранець в залі.
Така ж штрафна санкція буде застосовуватися до тих, хто обслуговує споживачів без одягнених засобів індивідуального захисту, респіраторів або медичних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

Рада прийняла рішення штрафувати бізнес і організації: чому будуть застосовувати санкції

ФОТО: З відкритих джерел

"Посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби, головним державним санітарним лікарям та їх заступникам надаються повноваження штрафувати суб'єктів господарювання на суму 3400-5100 гривень за пропуск осіб у громадські будівлі / транспорт під час карантину без одягнених засобів захисту, що закривають ніс і рот, і за обслуговування підприємцями або працівниками суб'єктів господарювання без одягнених засобів захисту", — йдеться в документі.

Нагадаємо, що вчора що парламент України вніс зміни в закон "Про державну службу", які мають на увазі зняття вікових обмежень для держслужбовців. Народні депутати дозволили державним службовцям залишатися на посаді після 65 років, проте не довше, ніж до 70 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Кабінет міністрів України 16 грудня затвердив новий поділ звернень до екстренної медичної допомоги. Тепер медичні працівники будуть розділяти виклики на критичні, екстрені, чи не екстрені і не профільні. Критичними будуть вважатися виклики швидкої допомоги, які стосуються хворих або постраждалих, які перебувають у важкому стані та існує загроза для їхнього життя.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини