Рада підтримала рекордні видатки на оборону: деталі

Парламент збільшив видатки на оборону на пів трильйона гривень

Верховна Рада України ухвалила в цілому зміни до державного бюджету на 2024 рік. Відтак видатки на оборони зростуть на 495 млрд гривень. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як розповів парламентар, проект №11417 підтримали 298 депутатів.

"Парламент прийняв в цілому законопроєкт щодо збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби", - написав Ярослав Железняк.

Таким чином видатки цього року становлять рекордні для України 3,73 трлн грн.

Також своїм коментарем в Telegram поділився нардеп Олексій Гончаренко.

"Планується збільшити забезпечення на 500 млрд грн. Я нагадаю, що подавав правки, щоб забрати гроші з марафону та цього ідіотизму з кешбеком. Але вони не пройшли. Натомість, ми підвищуємо податки. Абсурд", – написав парламентар.

Як уточнила народний депутат Ірина Геращенко, законом скоригували видаткову частину державного бюджету на 434,6 млрд гривень

Зокрема, збільшили видатки за окремими бюджетними програмами на 500,3 млрд гривень (з них для сектору безпеки і оборони на 495,3 млрд гривень) та скоротили видатки та 65,7 млрд гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗМІ обговорюють податки для перукарів, таксистів Bolt, Uber, Uklon, кур’єрів Glovo, продавців на OLX, репетиторів та орендодавців. Онлайн-сервіси будуть передавати інформацію про клієнтів до податкової або самі сплачувати податки за них. Перша модель — усім потрібно відкрити спеціальний рахунок у банку, з якого буде зніматися 5% від усіх доходів. Друга модель – сервіси самостійно сплачують податки із самозайнятих. Чи оправдана така ініціатива? До чого може вона призвести? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.