Підвищення податків: стало відомо, як проголосувала Рада

Нардепи провалили голосування у першому читанні

Парламент не зміг зібрати достатньо голосів, щоб проголосувати у першому читанні за законопроект про підвищення податків. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Рада провалила законопроект №11416-д про збільшення податків на 30 млрд у першому читанні. За – 224", - написав він.

За словами Железняка, проект закону було надіслано на повторне перше читання.

"Нагадаю, цього року це 30 млрд грн зі 125 які запитував Мінфін. Наступного лише 127 із 340 млрд грн", - додав народний обранець.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ЗМІ обговорюють податки для перукарів, таксистів Bolt, Uber, Uklon, кур'єрів Glovo, продавців на OLX, репетиторів та орендодавців. Онлайн-сервіси будуть передавати інформацію про клієнтів у податкову або самі платитимуть податки за них. Перша модель – всім потрібно відкрити спеціальний рахунок у банку, з якого зніматиметься 5% від усіх доходів. Друга модель – послуги самостійно сплачують податки із самозайнятих. Чи виправдана така ініціатива? До чого вона може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні не припиняють порушувати тему підвищення податків , що нібито необхідно, щоб і надалі фінансувати армію та закривати питання сектору оборони. При цьому на тлі цієї інформації контрастує інша інформація про те, що зарплата менеджера середньої ланки (керівник департаменту) державного підприємства Лісу України складає від 380 до 520 тисяч гривень на місяць. Грошей у бюджеті не вистачає, чи потрібно піднімати податки та тарифи? Де взяти сотні мільярдів гривень? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.