Парламент призначив нового міністра екології: подробиці

Очільником екологічного міністерства став Руслан Стрілець

У Верховній Раді сьогодні, 14 квітня, затвердили нового посадовця - міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Очільником екологічного міністерства став Руслан Стрілець.

Про це у соціальних мережах інформує народний обранець - представник парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк.

За це кадрове рішення віддали голоси 285 представників парламенту.

Важливо, що новий посадовець - Руслан Стрілець родом з міста Дніпро. Попередньо він обіймав посаду заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Також майбутній міністр 12 років працював на державній службі в Дніпропетровській облдержадміністрації.

До слова, ще раніше народні обранці звільнили з посади попереднього очільника екологічного міністерства Романа Абрамовського. За звільнення його з посади віддали свої голоси 322 парламентарі.

При цьому, керівник парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія наголосив, що головний недолік в роботі ексміністра – це "корумпованість екоінспекції в регіонах".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Депутат британського парламенту Тобіас Елвуд виступив у Верховній Раді: про що говорив.

Тобіас Елвуд, голова комітету з оборони та депутат британського парламенту прибув з візитом до Києва та відвідав Верховну Раду. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі.Британський політик приїхав, щоб зустрітися з українською владою та опозицією. Тобіас Елвуд цілком підтримує ініційовану нардепами постанову про "забезпечення закритого неба для нашої країни від можливих атак з повітря від Росії", додала депутатка та голова партії "Голос" Кіра Рудик.