Головна Новини Політика рада Паперові паспорти відходять в минуле: Рада ухвалила закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Паперові паспорти відходять в минуле: Рада ухвалила закон

Стало відомо, як і коли українці зможуть користуватися цифровими паспортами

4 лютого 2021, 16:43 comments1570
Поділіться публікацією:

В Україні з’являться цифрові паспорти, що будуть використовуватися нарівні з паперовими "книжечками". Відповідний законопроєкт сьогодні, 4 лютого, ухвалила в першому читанні Верховна Рада.

Паперові паспорти відходять в минуле: Рада ухвалила закон

Паспорт. Фото з відкритих джерел

Так, до 2021 року використання е-паспортів, у тому числі закордонних, регулювала одна з постанов Кабінету міністрів. Як йдеться у повідомленні парламенту, поняття "е-паспорт" та "е-паспорт для виїзду за кордон" буде закріплено на рівні Закону.

Зміни дозволять відкрити цифровий паспорт чи е-паспорт для виїзду за кордон безкоштовно й за бажанням. Документ можна буде пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, окрім випадків перетинання державного кордону. Або ж для перетину меж з тимчасово окупованою територією нашої країни.

Зазначимо, що вже понад 5 млн українців користуються електронними паспортами.

Як пояснили в Мінцифра, електронний паспорт – абсолютно безпечний. Так, на етапі його перевірки відбувається онлайн-запит демографічного реєстру. А копія е-паспорта надається в один клік за згодою власника, що теж є набагато безпечнішою, ніж звичайна паперова.

Нагадаємо, рейтинг Henley Passport Index, який визначає найзручніші для подорожей паспорта в світі, назвав "потужні" паспорти в 2021 році. Цей показник заснований на даних, наданих міжнародним управлінням повітряного транспорту (IATA), і охоплює 199 паспортів і 227 пунктів призначення. Він оновлюється в режимі реального часу протягом усього року, як і коли набирають чинності зміни візової політики.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що Кіпр припиняє видачу "золотих паспортів". Так, інвесторам в економіку Кіпру надаватимуть пільги, але не громадянство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mintsyfra/1437
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини