Отримаєш "бронь" від мобілізації, якщо маєш зарплату від 35 тисяч: чи відхилив Комітет цю правку

Нардеп Ігор Копитін наголосив, що принцип "війни для бідних" є "неприпустимим"

Правки щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, були відхилені комітетом Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Як інформує портал "Коментарі", про це в коментарі виданню LIGA.net розповів нардеп від Слуги народу, член профільного комітету Ігор Копитін.

Парламентар розповів, були окремі пропозиції щодо бронювання осіб, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, але вони були відхилені "навіть без обговорення".

"Метою законопроєкту є встановлення соціально справедливої мобілізації. Фактичною суттю таких правок став би принцип "війна для бідних". А це неприпустимо!", – наголосив нардеп.

При цьому Копитін зауважив, що в комітеті відбувається попередній розгляд. І є вірогідність, що у сесійній залі Верховної Ради під час другого читання автори цих правок зможуть ініціювати їх врахування і тоді все залежить від голосування нардепів безпосередньо в залі парламенту.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в мережі швидко розлетівся коментар екс-спікера парламенту, нардепа Дмитра Разумков про те, що у новому законопроєкті про мобілізацію є норма про призов людей з 18 років. Водночас нардеп від "Слуги народу", член комітету з питань нацбезпеки й оборони Юрій Здебський це заперечив. Він наголосив, що новий законопроєкт передбачає проходження вишколу й здобуття військової спеціальності під час навчання. Проте здобувачів освіти не призиватимуть до 25 років.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як потрібно змінювати підхід із мобілізацією: що може вплинути на думку українців.