Нардепи знайшли спосіб, як уникнути довічного контролю статків

Депутати відмовилися дати згоду на довічний контроль статків

Більшість депутатів Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики підтримали правку до 9269-д, якою повернення безстроковості статусу публічного діяча відбудеться лише після того, як Україна стане членом Європейського Союзу. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Facebook повідомила нардеп фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк.

"Іспанський сором. На наших очах народжується новий український національний спорт суто для парламентарів. Суть його десь така: взяти грошей у тих, хто дає їх під умову уніфікації підходів у проведенні фінансового моніторингу з цивілізованим світом, витратити гроші, і, коли вже витратиш, повернутися до законодавства, яке діяло до того, як взяв гроші, отримати вимогу тих, хто давав гроші, які вже використані, припинити їх намахувати і повернути законодавство до вигляду, який їм обіцяли, коли позичали кошти, зробити вигляд, що зробив як було, але насправді нічого не повернути, назвати це відстоюванням національних інтересів, і сидіти і чекати, що донори це спокійно сприймуть", – написала нардеп.

Ольга Василевська-Смаглюк додала, особливість такого дивного спорту в тому, що виграти в ньому неможливо. Тільки догратися.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тема виборів під час війни, яка все активніше обговорюється в Україні та за її межами, знову спливла у відповіді президента Володимира Зеленського в інтерв'ю "Digi24". Він заявив, що, якщо вибори відбудуться під час війни, то точно балотуватиметься у президенти. Як розуміти таку відповідь? Якою є ймовірність виборів в Україні під час війни? Які моменти при цьому важливо врахувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Україна готується до цифрового перепису населення: плюси та мінуси такої ідеї.