Нардепи захистять українців від фінансових пірамід

Новий законопроект максимально ускладнить шахрайську діяльність під виглядом інвестицій

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку почала підготовку законопроекту, який повинен ускладнити діяльність фінансових пірамід. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна" .

Автори заявляють, що законопроект буде абсолютно не прийнятний для діяльності аферистів. Тут же зазначають, що саме повноваження щодо виявлення фінансових пірамід, яких зараз недостатньо, повинні стати запорукою своєчасного захисту інвесторів в будь-які інструменти на фінансовому ринку.

"У законопроект повинні бути закладені нові можливості регулятора по співпраці з правоохоронними органами, заморожування грошей і активів, доступ і обмін інформацією з іноземними регуляторами з метою використання їх можливостей щодо повернення грошей з інших юрисдикцій", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про прогнози підвищення курсу долара до 30 гривень. Відзначається, що центральний банк намагається уникнути надмірної волатильності і збільшити резерви. У повідомленні говориться, що в нинішньому році НБУ здійснив чисту покупку валюти на суму 1,2 млрд доларів, а валютні резерви збільшуються з 2015 року за рахунок позик і прямих покупок іноземної валюти і в серпні досягли 29 млрд доларів.