Нардепи пішли на карантин через спалах COVID-19: експерт назвав реальну причину

Політичний експерт Віталій Бала вважає, що відходом на карантин нардепи ще більше підірвуть віру через вакцинацію серед українців

Як передає портал "Коментарі", Верховна Рада вирішила зробити перерву у своїй роботі, нібито через високу захворюваність на коронавірус серед парламентаріїв. Але політичний експерт Віталій Бала вважає, що причина може бути в іншому і тайм-аут знадобився не так усім нардепам, як представникам монобільшості, щоб провести розмову зі "слугами народу", налаштувавши тих єдність під куполом парламенту.

"Депутати вирішили піти на карантин, бо у країні виявляється нова хвиля коронавірусу. На мою думку, так рішення є помилкою, навіть не політичною, а з точки зору моралі і чесності. Нас всіх закликають вакцинуватись, бо ніби це убезпечить від поширення коронавірусу. А самі депутати не могли всі вакцинуватись і співробітники Верховної Ради та їхні сім'ї, щоб спокійно працювати, якщо вакцинація допомагає.
Депутати дають сигнал суспільству, що вакцинація не допомагає?", – запитує політолог.

Віталій Бала зазначає, можливо є ще одна версія події, адже може так виявитися, що монобільшості вже реально немає і чинна влада вирішила зробити паузу, щоб переконати депутатів президентської фракції "Слуга народу" знову голосувати в єдиному пориві.

"У будь-якому разі, я думаю, ця Верховна Рада настільки дискредитувала себе, що дострокові вибори потрібні, як ніколи", – підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – захворюваність на "Омікроном" б'є всі рекорди: міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чому немає жодної доцільності у запровадженні всеукраїнського локдауну.