Нардеп, якого судять за корупцію, міг втекти з України

Прокурор САП припустила, що депутат Одарченко втік за кордон

Прокурор САП під час засідання у справі нардепа від Слуги Народу Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії корупції.

Прокурор САП припустила, що депутат покинув територію України через Закарпатську область. Саме туди Одарченко виїхав у перші дні повномасштабного вторгення рф.

Там він налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою, якого нещодавно призначили заступником Єрмака.

В зв’язку з цим прокурор внесла клопотання про стягнення застави та оголошення депутата в міжнародний розшук.

Захист назвав ці клопотання передчасними і вважає, що причини неявки Одарченка можуть бути поважними. Наразі причини відсутності нардепа їм невідомі.

Суддя ВАКС заявив, що завтра, 19 вересня, о 8:00 будуть розглядати клопотання про стягнення застави і міжнародний розшук.

Також суддя Ногачевський ініціював привід Одарченка, якого сьогодні мали допитати. Тобто справа рухалась до фіналу.

Додамо, що Одарченка вчора та сьогодні не було і в стінах Верховної Ради.

Раніше він вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Він також мав не відлучатись за межі України без дозволу суду, прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та утриматися від спілкування з свідками.

Нагадаємо, за версією слідства, Одарченко надав хабар Мустафі Найєму в криптовалюті, що еквівалентно 50 тисяч доларів за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету.