Нардеп Дмитрук вперше зізнався, чому зважився на втечу з України

Артем Дмитрук зізнався, що боявся в Україні, що його ліквідують

Як повідомляє портал "Коментарі", оголошений у розшук нардеп-утікач Артем Дмитрук розповів на каналі одеського юриста Тараса Никифорчука, як йому вдалося покинути Україну. Також парламентар пояснив свій вчинок тим, що йому довелося вдатися до таких радикальних заходів, бо була загроза його "ліквідації".

Політик розповів, що нібито за ним кілька місяців поспіль велося стеження спецслужб, які виконували, як заявив сам Дмитрук, вказівку Офісу президента.

Він заявив, що рішення про те, щоб залишити Україну, він прийняв 20 серпня. Того дня, як він згадує, Верховна Рада ухвалювала закон про заборону УПЦ МП.

За словами нардепа, він вирушив у рідну для себе Одеську область, звідки вже перетнув кордон із Молдовою, де перебувала його родина, яка виїхала з України у перші дні повномасштабної війни.

Артем Дмитрук каже, що після перетину кордону він дістався першого відділення поліції поряд з пунктом пропуску "Паланка".

"Мені довелося ніжками з портфельчиком довго-довго йти, щоб дійти до цієї ділянки Молдови", - сказав він.

Нардеп не повідомив, як саме він перетнув український кордон, і хто йому в цьому допомагав.

Він заявив, що виїхав з України "тимчасово і вимушено", а також сказав, що його права та повноваження не повинні були обмежувати у період військового чи надзвичайного стану відповідно до закону "Про статус народного депутата".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Офіс Генерального прокурора України підтвердив, що народного депутата, підозрюваного у серйозних злочинах проти державних органів, оголошено у міжнародний розшук. Згідно з міжнародними правовими процедурами, на ім'я депутата Дмитрука випущено Червоне сповіщення Інтерполу.