НАБУ, ГПУ та поліція заявили про відсутність кримінальних проваджень щодо Павелка

За даними ЗМІ, президент УАФ Андрій Павелко не є ані підозрюваним, ані обвинуваченим у будь-яких кримінальних провадженнях

Правоохоронні органи України спростовують наявність кримінальних проваджень проти президента УАФ Андрія Павелка. Про це повідомляє видання "ГазетаУА з посиланням на НАБУ.

За інформацією ЗМІ, головний функціонер українського футболу не має процесуального статусу в будь-яких розслідуваннях, як тих, що стосуються, так і тих, що не стосуються футбольної тематики.

"Зазначена особа не є ані підозрюваним, ані обвинуваченим у кримінальних провадженнях, які розслідують детективи Національного антикорупційного бюро", - повідомили у відомстві.

Аналогічну за своєю суттю інформацію озвучили і в Офісі Генеральної прокуратури України, пише видання.

"За результатами обробки масиву даних Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальні провадження, в яких містяться відомості про притягнення Павелка Андрія Васильовича 07.10.1975 р. до кримінальної відповідальності в якості підозрюваного, обвинуваченого не встановлено", - повідомили журналістам в ОГП.

Також, за даними "ГазетиУА", про відсутність будь-яких кримінальних претензій до президента УАФ заявили і в Національній поліції України.

"Згідно з наявних в ЄРДР відомостей, інформація щодо залучення слідчими підрозділами Національної поліції до кримінальної відповідальності запитуваної особи (Андрія Павелка, - ред.) немає", - зазначили правоохоронці.

Таким чином, правоохоронні органи офіційно спростовують інформацію, поширювану народними депутатами від ОПЗЖ. Зокрема Григорієм Мамкою, який сьогодні намагається пролобіювати продовження роботи футбольної ТСК у Верховній Раді України, пише видання.