Ми доб'ємося, щоб вакцина проти коронавірусу була для українців безкоштовною - Медведчук

За словами політика, уряд України не здійснює реальних справ в боротьбі проти коронавірусу

Голова політради "Опозиційної платформи - За життя", народний депутат Віктор Медведчук заявив, що "Опозиційна платформа" буде домагатися безкоштовної вакцинації українців проти коронавірусу.

Політик підкреслив, що український уряд, перебуваючи під зовнішнім управлінням, більше "піариться" на темі коронавірусу, ніж робить реальні справи. Це, в тому числі, стосується не тільки закупівлі вакцин проти Covid-19, але і статистики хворих і померлих від цього захворювання.

"Остання статистика: позавчора - 266, вчора - 282 померлих. А як почали спекулювати на цифрах захворюваності щоденних. А просто зіставте, скільки було проведено тестів і скільки встановлено тих, які захворіли. І ви побачите, що коли 15-17 тис. хворих , це 67-70 тис. тестів. А коли показують 8-10-11, це 30-40 тис. тестів. Тобто і це питання вже регулюють. Для чого? Це ж прямий обман наших громадян, який веде до того , що те, що загрожує національній безпеці (а здоров'я і життя людей - це саме головний об'єкт національної безпеки), ігнорується владою. влада намагається сьогодні зробити те, чого не повинна робити. Я вважаю, що влада чинить злочинно в цьому контексті. Тому що треба купувати, треба робити те, що є, як засіб, яке визнано в усьому світі. Я перерахував країни, можливості. У січні-лютому буде вироблено 7 млн доз в Росії. Більш того, вони вийдуть на 10-15 млн доз виробництва в місяць і до кінця листопада наступного року збираються вакцинувати 70% населення ", - зазначив Віктор Медведчук.

Політик також підкреслив, що підписаних контрактів з приводу поставки вакцини в Україну немає, а влада тільки обіцяє доставити вакцину до країни.

"Ми знову ведемо боротьбу в контексті цих вітряних млинів. Ми говоримо про вакцину, якої немає, що її законтрактували. Ми розраховуємо на систему і програму" Ковекс ", під якою навіть не підписана угода з боку України. І це все відбувається в умовах того , що кожен день вмирають люди, щодня тисячі людей хворіють. І ми сьогодні не можемо нічого протиставити цій системі, крім як обговорення в суспільстві, як і коли оголосять локдаун. Спочатку хотіли на новорічні свята, а потім влада зробила послугу, такий панський крок , ось вам, добре, з 8-го. 7-го відсвяткуєте Різдво, а потім з 8 січня по 24-е. а чому по 24-е? І тут є розумники, які починають зловживати (я, звичайно, так не думаю ), мовляв, 25 січня - день народження у президента України. Але я не думаю, що президент, коли вводив локдаун, думав саме про цю дату. Але ж люди про це не просто думають, а говорять. Так може, все-таки треба діяти не в рамках піару і не зі стратегічною метою піару, а треба йти шляхом порятунку життя і здоров'я людей. І виходити з цього, коли ми говоримо про ті чи інші питання, що пов'язані з виробництвом. А чи знаєте ви, що коли я був в Москві і коли канали почали вести репортажі про результати цієї зустрічі, то протягом години на підприємстві "Біолік" вже було СБУ. Ось так оперативно вони б налагодили питання придбання і виробництва вакцини. Вони туди швидко приїхали: а ви що, робите вакцину? Та ні. Це була тестова демонстрація з аналогічних інгредієнтів, можливостей технологічних виробничих ліній з виготовлення вакцини. Звичайно ж, ніхто не ввозив сировину на територію України. Хто б пішов на пряме порушення чинного законодавства. Але СБУ тут як тут. І ось це дивує, створює картину небезпеки за те, що життя людей, людини взагалі ні в що не ставиться ", - підкреслив він.
Віктор Медведчук також зауважив, що "Опозиційна платформа - За життя" докладе максимум зусиль для того, щоб українці змогли отримати вакцину безкоштовно.
"Їхня головна мета - політика. А те, що нам диктують через океан, - це по-іншому не назвеш як те, що ці люди вже вступили в економічну конкуренцію з реалізації тієї продукції, яка повинна бути реалізована. Я ж навіть не говорю з приводу цін, яка дешевше, яка дорожче, а питання в тому, що коли ця вакцина все-таки потрапить на територію України, то я думаю, що це буде план "Б". Тільки я про нього говорю сьогодні вже на відміну від влади. Так ось, план "Б" я малюю сьогодні: у нас досить високий юридичний потенціал, в нашій партії і в нашій фракції, у народних депутатів, і коли мова піде про будь-які вакцини, ми змусимо владу, щоб вона була безкоштовною для наших громадян . Влада її буде закуповувати, а люди повинні її отримувати безкоштовно. І відкрию величезний секрет: відповідно до Конституції України влада зобов'язана буде це робити, і ми це доведемо в судах, що ця вакцина і сам процес вакцинації повинен бути безкоштовним. І як би влада "не крутилася на пательні", я їх хочу попередити, що ми в цьому їх змусимо діяти в інтересах наших громадян. Не в інтересах себе улюблених, не в інтересах піару від лукавого, а саме в інтересах людей і їх здоров'я ", - резюмував Віктор Медведчук.