Головна Новини Політика рада Медведчук і Порошенко об'єдналися заради перевиборів в Раду - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук і Порошенко об'єдналися заради перевиборів в Раду - експерт

Політики тимчасово відсунули свої розбіжності на другий план і домовилися діяти спільно

22 грудня 2020, 11:43 comments1488
Поділіться публікацією:

Українські ЗМІ пишуть про домовленості між Євросолідарністю Петра Порошенка і ОПЗЖ Віктора Медведчука з метою домогтися проведення позачергових парламентських виборів. Про це заявив політичний оглядач Володимир Шамін.

Медведчук і Порошенко об'єдналися заради перевиборів в Раду - експерт

ФОТО: З відкритих джерел

За його словами, витік інформації стався через анонімні телеграм-канали, і це викликало хвилю обговорення. Але насправді про контакти між ОПЗЖ і ЄС відомо вже деякий час від різних джерел.

Місцеві вибори показали, що "слуги народу" втрачають рейтинги досить швидко. ОПЗЖ і ЄС сформували коаліцію в ряді обласних і міських рад, що в принципі не викликало негативу у електорату партій. Якщо проаналізувати нинішні рейтинги партій, то буде видно, що ОПЗЖ плюс ЄС  плюс якась третя сила здатні сформувати коаліцію в наступному скликанні Ради. При цьому рейтинги "слуг" будуть падати і далі, а ОПЗЖ і ЄС — рости. Тому позачергові вибори в Раду можуть бути вигідні і Медведчуку, і Порошенко, тим більше, що їх електоральне поле взагалі не перетинається.

Мабуть, тому Медведчук і Порошенко тимчасово відсунули свої розбіжності на другий план і домовилися діяти спільно.

"Що цікаво, Зеленський це розуміє і вже говорить про це публічно. В інтерв'ю The New York Times президент розповів, що на депутатів його партії впливають фінансові групи Медведчука і Порошенка. Не секрет, що "слуги" далеко не монолітні — там є депутати, які раніше орієнтувалися на Порошенка, є "соросята", а також є нардепи, які перебувають в хороших відносинах з колегами з ОПЗЖ. На тлі того, як монобільшість буде валитися, ці групи можуть відколотися від президентської сили, що створить політичну кризу в парламенті і стане приводом для його розпуску. Кажуть, що Зеленський доручив Єрмаку придумати, як цьому запобігти "- зазначив експерт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

наталия

22 грудня 2020, 12:46

Объединение... они всегда прекрасно находили общий язык, а разногласия политической риторики - это бутафория для нас.

Возмущённый

22 грудня 2020, 12:24

Когда Бандера воевал против Советов говорили, что он за одно с Гитлером...


Новини