Головна Новини Політика рада Хто прийде до Парламенту в разі розпуску ВР - прогноз політичного експерта: позиції партій різко змінюються
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто прийде до Парламенту в разі розпуску ВР - прогноз політичного експерта: позиції партій різко змінюються

На думку експерта, післявиборчий період - найкращий момент для розпуску парламенту

3 листопада 2020, 17:39
Поділіться публікацією:

У разі розпуску Ради "Наш край" замінить "Голос". Такі прогнози робить політичний експерт Світлана Кушнір, коментуючи заяву Зеленського про розпуск ВР, у разі відсутності проєкту закону про розформування Конституційного Суду.

Хто прийде до Парламенту в разі розпуску ВР - прогноз політичного експерта: позиції партій різко змінюються

На її думку, партії, які входять в опозицію — "ЄС", ОПЗЖ, "За майбутнє" і "Наш край" — зацікавлені в такому результаті щодо Верховної Ради, чого не можна сказати про "Голос" та "Довіру".

На її думку, післявиборчий період — найкращий момент для розпуску парламенту: місцеві вибори позаду, більшість голосів підраховано.

Кушнір вважає, що, швидше за все, "Слуги" в Раді у два рази "скоротяться" в складі. "ЄС", ОПЗЖ і фракція "За Майбутнє", навпаки, наберуть значну кількість голосів. У "Батьківщини", швидше за все, результати залишаться незмінними, а "Голос" і "Довіра" втратять довіру і вийдуть зі складу Парламенту.

"Голос" замінить "Наш край" — партія отримала максимальну кількість голосів в непарламентських партій. На думку експерта — інші партії мінімум в три рази програють "Нашому краю".

"Таким чином, "ЄС", ОПЗЖ, "За майбутнє" та "Наш край" більше за інших зацікавлені в розпуску Ради. Незацікавлені — влада, яка втрачає монобільшість, "Голос" і "Довіра". Нейтральна позиція — у "Батьківщини", — підвела підсумки Кушнір.

Також, Кушнір не виключає певних несподіванок, в разі якщо найближчим часом кампанія дійсно стартує.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Володимир Зеленський заговорив про можливий розпуск Парламенту. Він відбудеться в тому випадку, якщо народні обранці, перш за все фракція "Слуг народу" відмовляться від думки звільняти суддів Конституційного суду. Таку заяву він зробив під час виступу на ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини