Головна Новини Політика рада Енергоатом недоотримує понад $1 млн на день — нардеп Нагорняк
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергоатом недоотримує понад $1 млн на день — нардеп Нагорняк

Частка дешевої державної атомної електроенергії Енергоатома зменшується, а більш дорогої і неекологічної теплової — збільшується

1 червня 2020, 16:11 comments1208
Поділіться публікацією:

На засіданні Погоджувальної ради Верховної Ради України 1 червня народний депутат Сергій Нагорняк вніс пропозицію викликати в парламент для звіту тимчасово виконуючу обов'язки міністра енергетики Ольгу Буславець.

Енергоатом недоотримує понад $1 млн на день — нардеп Нагорняк

Нардеп повідомив, що під час травневих візитів на Запорiзьку і Рівненську АЕС співробітники станцій цікавилися, чому на українському енергоринку частка дешевої державної атомної електроенергії зменшується, а більш дорогої і неекологічної теплової генерації — збільшується.

"На сьогоднішній день з 15 атомних енергоблоків в Україні працює 10, з яких 5 — з обмеженнями. За добу НАЕК Енергоатом недовиробляє 68 мільйонів кв/год електроенергії. Тобто більше одного мільйона доларів недоотримує державна компанія. Ці гроші перетікають в руки приватних теплових енергокомпаній", — заявив Сергій Нагорняк.

Нардеп запропонував парламенту заслухати пояснення Ольги Буславець, чому прогнозний енергобаланс створений несправедливим по відношенню до державної компанії на користь приватних.

Також Нагорняк запропонував доручити Міненерго негайно переглянути енергобаланс на користь державної атомної генерації. Нардеп вважає, що суттю звіту тимчасово виконуючої обов'язки міністра енергетики можуть стати переговори уряду з інвесторами сонячної та вітрової генерації про зниження тарифу.

"На сьогоднішній день питання з сонячною та вітровою генерацією не врегульовано, а це найдорожча генерація, яка у нас є. Питання не вирішується не перший місяць. А ми чуємо лише обіцянки", — заявив народний депутат Сергій Нагорняк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення


Новини