Держава заплатила 13 мільйонів за новенькі автомобілі для депутатів

Автобаза Управління справами Апарату Верховної Ради України закупила 14 автівок у харківської фірми, власниця якої - росіянка

Згідно з даними системи "Прозорро" стало відомо, що автобаза Управління справами Апарату Верховної Ради закупила 14 машин Toyota Camry для використання у службових цілях.

Продала автомобілі ТОВ "Артсіті". Харківська компанія "Артсіті" - офіційний дилер Toyota. Її власниками є українка Діана Дунаєва та росіянка Лариса Атапіна.

За легкові машини довелося заплатити круглу суму - 12 мільйонів 600 тисяч гривень.

На ці гроші було придбано десяток автівок Toyota Camry чорного кольору в комплектації "Comfort". Одна така автівка коштує 895 тисяч грн. Ще чотири машини в комплектації "Elegance" обійшлися в 896 тисяч грн за кожну.

Варто зазначити, що це не найдорожчі комплектації. У продажу на сайті компанії "Артсіті" є ще комплектації Premium та Hybrid Premium.

Автомобілі оснащені всім, що потрібно для комфорту. В салоні машини діє система клімат-контролю. Передні сидіння мають функцію підігріву. Датчики паркування встановлені спереду та позаду. Склоочисники оснащені сенсором дощу. В автівці присутня й оригінальна акустична система Тойоти. Лобове скло - тоноване.

Нагадаємо, що минулого року автобаза придбала лише 3 машини Toyota Camry, за які держава заплатила 2,51 млн гривень.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, українці надають перевагу іномаркам з пробігом та все частіше ігнорують вітчизняний Укравтопром.