Головна Новини Політика рада Депутати заборонили вивозити донорську кров з України, але є винятки
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати заборонили вивозити донорську кров з України, але є винятки

Вивезти донорську кров за кордон можна тільки при "особливих" умовах

2 червня 2020, 16:36 comments1157
Поділіться публікацією:

Народні депутати дісталися до питань донорства крові. Зокрема, парламентарії вирішили врегулювати питання вивезення донорської крові за межі держави. Рішення було прийнято за заборону — за відповідний законопроект №2429 проголосували 332 депутати, що виявилося достатнім, оскільки, згідно з регламентом, для того, щоб заборонити вивезення крові, потрібно було 226 голосів.

Депутати заборонили вивозити донорську кров з України, але є винятки

Втім, закон передбачає і ті випадки, при яких заборона діяти не буде. Такі випадки назвали "винятковими" — вивозити українську кров можна якщо держава надає гуманітарну допомогу іншим країнам або в разі, якщо всі лікувальні установи та банки крові України повністю забезпечені плазмою і біоматеріалом.

Крім цього, депутати дозволили ввозити в Україну вакцини без реєстрації для службовців ЗСУ і цивільних осіб, які беруть участь у миротворчих місіях за кордоном.

Як повідомляв портал "Коментарі", Епідемія коронавіруса COVID-19 і національний карантин привів до того, що українські донори перестали регулярно здавати кров, через що в медичних установах з'явилася її гостра нестача. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я на сторінці в Facebook.

При цьому відомство зазначає, що потреба в донорській крові залишається і вкрай необхідна для порятунку життя при ускладненнях під час операцій, ДТП, важких пологах і тому подібних екстрених випадках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини