Денису Шмигалю доведеться відповідати перед депутатами

Народні депутати збираються заслухати звіт декількох міністрів

Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля запросили на годину запитань до уряду у Верховну Раду на 18 грудня. З відповідною ініціативою виступили учасники сьогоднішнього засідання погоджувальної ради.

"Ставлю на голосування кандидатуру прем'єр-міністра на годину запитань до уряду. Рішення прийнято", - сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Крім Шмигаля, також пропонувалося запросити міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міністра оборони Андрія Тарана і міністра закордонних справ Дмитра Кулеба.

Представник уряду у Верховній Раді, народний депутат від "Слуги народу" Василь Мокан повідомив, що "прем'єр-міністр готовий буде доповідати".

"Але я також проінформую всіх названих вами профільних міністрів, щоб вони були готові дати відповіді на ті запитання народних депутатів, які прозвучать в рамках нашого обговорення", - сказав Мокан.

Як повідомляло видання "Коментарі", Шмигаль назвав головний мінус карантину вихідного дня. Прем'єр-міністр заявив, що карантин вихідного дня, який діяв з 14 по 30 листопада, є фактично українським нововведенням і його вже починають використовувати європейські країни. Але попри те, що він показав свою ефективність в боротьбі з COVID-19, є у нього і негативні наслідки.

Прем'єр-міністр розповів, що ВВП не постраждав, але після дії карантину вихідного дня в країні почався другий пік безробіття, а перший був після впровадження весняних карантинних обмежень. Денис Шмигаль зазначив, що найбільше постраждала сфера обслуговування і сфера розваг, де задіяна велика кількість людей і робочих місць.