Чи вдалося заблокувати підвищення акцизів на пальне: яке рішення ухвалила Рада

Більшість нардепів висловилися за підвищення акцизів. Ті, хто блокували це рішення, залишилися в меншості

Народні обранці розблокували підписання закону про підвищення акцизного податку на паливо: постанови, що блокували, провалили голосування. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Всі блокуючі постанови щодо законопроекту №11256-2 щодо підвищення акцизного податку на пальне провалені", - повідомив парламентарій.

Тому законопроект незабаром буде незабаром підписаний головою парламенту та президентом, каже Ярослав Железняк. Відповідно він набуде чинності (як і підвищення акцизів) починаючи з 1 вересня 2024 року.

Варто нагадати, що Верховна Рада ухвалила законопроект про підвищення акцизного податку на паливо.

Так, новий законопроект передбачає підвищення ставок акцизів податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в Євросоюзі.

Відповідно до положень європейських норм мінімальні ставки акцизного податку повинні становити: для бензину - 359 євро за 1000 літрів, для дизельного палива - 330 євро за 1000 літрів, а для зрідженого газу - 125 євро за 1 000 кілограм (орієнтовно 6 літрів).

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Україні влада не припиняє порушувати тему підвищення податків, що нібито необхідно, щоб і надалі фінансувати армію та закривати питання сектору оборони. При цьому на тлі цієї інформації контрастує інша інформація про те, що зарплата менеджера середньої ланки (керівник департаменту) державного підприємства Ліси України складає від 380 до 520 тисяч гривень на місяць. Грошей у бюджеті не вистачає, чи потрібно піднімати податки та тарифи? Де взяти сотні мільярдів гривень? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.