Бізнес і влада мають діяти окремо, - нардеп про закон про деолігархізацію

Народний депутат висловив свою думку з приводу боротьби з олігархами в Україні

Україна вже на шляху до того, щоб сепарувати поняття "бізнес" і "влада". Такою думкою поділився голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, народний обранець від партії "Слуга народу" Дмитро Наталуха під час форуму "Україна 30. Економіка без олігархів", повідомляє кореспондент видання "Коментарі".

Політик підкреслив важливість закону про деолігархізацію та запевнив, що у цивілізованих країнах бізнес і влада мають діяти окремо.

"Я надзвичайно радий і гордий з того, що саме за Володимира Олександровича Зеленського разом із його командою порушили таке питання, як деолігархізація. І не просто порушили, як це було під час предвиборних слоганів і обіцянок різних партій протягом довгого періоду часу, але й почали робити кроки, які ми сьогодні бачимо в парламенті у вигляді проєктів законів, які були подані.
Тому я надзвичайно схвалюю питання того, щоб розмежувати бізнес від влади і політики. Я вважаю, що в будь-якій цивілізованій країні, яка справді хоче посісти гідне місце у топ-20 економік світу, бізнес і влада мають діяти окремо. Тому ми беззаперечно на шляху до того, щоб нарешті сепарувати ці два явища та привести все у цивілізований вигляд", - сказав Наталуха.

Нагадаємо, що у четвер, 3 червня, на сайті українського парламенту був опублікований текст президентського законопроєкту №5599 про боротьбу з олігархами. Експерти оцінили для видання "Коментарі" запропоновані критерії "олігархізації" і розповіли, чи виправдав законопроєкт їхні очікування.

Пакет проєктів щодо протидії "олігархічному впливу" включає проведення судової реформи, зміни до антимонопольних законів, введення рівних податкових правил і реформу управління державними підприємствами. Про це під час пресконференції розповіла лідерка політичної партії "Голос" Кіра Рудик.